Application of a cationic surfactant in the multichanel taste sensor - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Application of a cationic surfactant in the multichanel taste sensor

Abstract

Substancje należaće do czterech klas smaku były badane za pomocą pięciokanałowego sensora smaku składającego się z elektrod z membranami polimerowo-lipidowymi. Wykazanano, że elektroda zbudowana z membrany polimerowej zawierajacej kationowy surfaktant może byc z powodzeniem zastosoana w sensorze smaku do rozpoznania napojów składających sie głównie z sacharozy i kwasu cytrynowego produkowanych przez rózne firmy.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language:
English
Publication year:
2005
Bibliographic description:
Szpakowska M., Szwacki J.: Application of a cationic surfactant in the multichanel taste sensor // / : , 2005,
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 110 times

Recommended for you

Meta Tags