Application of a cationic surfactant in the multichanel taste sensor - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Application of a cationic surfactant in the multichanel taste sensor

Abstrakt

Substancje należaće do czterech klas smaku były badane za pomocą pięciokanałowego sensora smaku składającego się z elektrod z membranami polimerowo-lipidowymi. Wykazanano, że elektroda zbudowana z membrany polimerowej zawierajacej kationowy surfaktant może byc z powodzeniem zastosoana w sensorze smaku do rozpoznania napojów składających sie głównie z sacharozy i kwasu cytrynowego produkowanych przez rózne firmy.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
angielski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Szwacki J.: Application of a cationic surfactant in the multichanel taste sensor // / : , 2005,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 15 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi