Abstrakt
Membrany ciekłe z anionowym surfaktanetem mogą być użyte do rozpoznawania molekularnego substancji smakowych ale nie mogą stanowić podstawy sensora smaku głównie z powodu chaotycznych zachowań. Przeciwnie membrany polimerowo-lipidowe mogą być zastosowane w sensorze smaku do badania jakości pewnych napojów handlowych.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2005
- Opis bibliograficzny:
- Szpakowska M., Magnuszewska A., Szwacki J.: On the possibility of using liquid or lipid - polymer membrane systems as taste sensors// . -., (2005),
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 97 razy