On the possibility of using liquid or lipid - polymer membrane systems as taste sensors - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

On the possibility of using liquid or lipid - polymer membrane systems as taste sensors

Abstrakt

Membrany ciekłe z anionowym surfaktanetem mogą być użyte do rozpoznawania molekularnego substancji smakowych ale nie mogą stanowić podstawy sensora smaku głównie z powodu chaotycznych zachowań. Przeciwnie membrany polimerowo-lipidowe mogą być zastosowane w sensorze smaku do badania jakości pewnych napojów handlowych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język:
angielski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Magnuszewska A., Szwacki J.: On the possibility of using liquid or lipid - polymer membrane systems as taste sensors// . -., (2005),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 9 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi