Abstract
Opisano wybrane zagadnienia dotyczące technicznych aspektów w produkcji żywności. Zwrócono szczególną uwagę na potrzebę określenia i diagnozowania krytycznych punktów w takiej produkcji tj. tych miejsc, w których mogą pojawić się zagrożenia dla jakości produktu końcowego. Uznano za konieczną ciągłą kontrolę poziomu zagrożenia w tych punktach, a także monitorowanie oraz archiwizowanie danych o parametrach oddziaływania na strumień przetwarzanej masy w całej linii technologicznej.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna
pages 178 - 182,
ISSN: 1231-188X - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2003
- Bibliographic description:
- Matuszek T.: Certyfikat jakości w produkcji żywności.// Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna. -., nr. 5(87) (2003), s.178-182
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 109 times