Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych. Rozdział 4 - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych. Rozdział 4

Abstract

Omówiono pochodzenie, otrzymywanie, skład ogólny tłuszczów oraz ich własności funkcjonalne i aspekty żywieniowe. Ponadto mowa jest o polimorfizmie i strukturze krystalicznej tłuszczów. W rozdziale tym omówiono również różnego typu tłuszcze modyfikowane.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Chemia żywności. Praca zbiorowa. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka. Wydanie piąte zmienione strony 145 - 166
Language:
Polish
Publication year:
2007
Bibliographic description:
Drozdowski B.: Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych. Rozdział 4// Chemia żywności. Praca zbiorowa. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka. Wydanie piąte zmienione/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwo Naukowo Techniczne, 2007, s.145-166
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 373 times

Recommended for you

Meta Tags