Abstract
Scharakteryzowano przemiany termooksydatywne tłuszczów. Omówiono możliwości ograniczenia powstawania produktów mających niekorzystny wpływ na zdrowie człowieka. Uzasadniono możliwość zastąpienia przeciwutleniaczy syntetycznych związkami naturalnymi.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2004
- Bibliographic description:
- Tynek M., Hazuka Z.: Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów.// . -., (2004), s.0-0
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 117 times
Recommended for you
Phase transitions and microstructure of emulsion systems prepared with acylglycerols/zinc stearate emulsifier
- A. Macierzanka,
- H. Szeląg,
- T. Moschakis
- + 1 authors
2006