Abstract
W pracy przedstawiono wyniki badań wpływu obróbki termicznej (gotowanie) na zawartość związków bioaktywnych i potencjału przeciwutleniającego korzenia lotosu i cebuli białej.Wyniki badań jednoznacznie wskazują na fakt, że taki proces obróbki wpływa w znaczącym stopniu na spadek stężenia związków bioaktywnych i potencjału przeciwutleniającego.
Citations
-
8
CrossRef
-
0
Web of Science
-
9
Scopus
Authors (10)
Cite as
Full text
download paper
downloaded 22 times
- Publication version
- Accepted or Published Version
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1080/10942911003687256
- License
- Copyright (2012 Taylor and Francis Group, LLC)
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Published in:
-
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
no. 15,
pages 49 - 59,
ISSN: 1094-2912 - Language:
- English
- Publication year:
- 2012
- Bibliographic description:
- Im M. H., Park Y., Ham K., Kang S., Heo B., Leontowicz H., Leontowicz M., Namieśnik J., Najman K., Gorinstein S.: Effects of cooking on the bioactivity of lotus roots and white onions// INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES. -Vol. 15, iss. 1 (2012), s.49-59
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1080/10942911003687256
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 92 times
Recommended for you
The influence of different time duration of thermal processing on berries quality
- P. Arancibia-Avila,
- J. Namieśnik,
- F. Toledo
- + 5 authors
2012
Comparative control of the bioactivity of some frequently consumed vegetables subjected to different processing conditions
- S. Gorinstein,
- Z. Jastrzębski,
- H. Leontowicz
- + 7 authors
2009
A comparative study of phenolic compounds and antioxidant and antiproliferative activities in frequently consumed raw vegetables
- S. Gorinstein,
- Y. Park,
- B. Heo
- + 6 authors
2009
Some analytical assays for the determination of bioactivity of exotic fruits
- S. Gorinstein,
- R. Haruenkit,
- S. Poovarodom
- + 7 authors
2010