Effects of cooking on the bioactivity of lotus roots and white onions - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effects of cooking on the bioactivity of lotus roots and white onions

Abstrakt

W pracy przedstawiono wyniki badań wpływu obróbki termicznej (gotowanie) na zawartość związków bioaktywnych i potencjału przeciwutleniającego korzenia lotosu i cebuli białej.Wyniki badań jednoznacznie wskazują na fakt, że taki proces obróbki wpływa w znaczącym stopniu na spadek stężenia związków bioaktywnych i potencjału przeciwutleniającego.

Cytowania

  • 4

    CrossRef

  • 4

    Web of Science

  • 5

    Scopus

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES nr 15, strony 49 - 59,
ISSN: 1094-2912
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Im M., Park Y., Ham K., Kang S., Heo B., Leontowicz H., Leontowicz M., Namieśnik J., Najman K., Gorinstein S.: Effects of cooking on the bioactivity of lotus roots and white onions// INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES. -Vol. 15, nr. iss. 1 (2012), s.49-59
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1080/10942911003687256
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 12 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi