Abstract
W rozdziale omówiono zagadnienia dotyczące procesów fermentacyjnych zachodzących podczas produkcji serów. Omówiono poszczególne etapy procesu wytwarzania serów dojrzewających oraz sposobów kontroli ich jakości.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Title of issue:
- Ćwiczenia laboratoryjne z technologii fermentacyjnych przemysłu spożywczego strony 39 - 47
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2011
- Bibliographic description:
- Tylingo R., Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacja w produkcji serów// Ćwiczenia laboratoryjne z technologii fermentacyjnych przemysłu spożywczego/ Gdańsk: Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej, 2011, s.39-47
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 162 times