In vitro studies of polyphenols, antioxidants and other dietary indices in kiwifruit (Actinidia deliciosa) - Publication - Bridge of Knowledge

Search

In vitro studies of polyphenols, antioxidants and other dietary indices in kiwifruit (Actinidia deliciosa)

Abstract

Opisano wyniki badań poziomu protein oraz potencjału przeciwutleniającego w próbkach owoców kiwi, przechowywanych i dojrzewających w atmosferze etylenu ( w ciągu pierwszych 10 dni). Próbki owoców kiwi podzielono (w sposób przypadkowy) na dwie grupy:-próbki nie poddawane obróbce,-próbki poddawane obróbce (dojrzewanie w atmosferze etylenu).W próbkach oznaczano między innymi: wolne cukry, proteiny, polifenole oraz zdolność przeciwutleniającą. Stwierdzono, że dojrzewanie w atmosferze etylenu dodatnio wpływa na zdolność przeciwutleniającą owoców oraz wzrost stężenia poszczególnych związków.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION no. 57, pages 107 - 122,
ISSN: 0963-7486
Language:
English
Publication year:
2006
Bibliographic description:
Park Y., Jung S., Kang S., Drzewiecki J., Namieśnik J., Haruenkit R., Barasch D., Trakhtenberg S., Gorinstein S.: In vitro studies of polyphenols, antioxidants and other dietary indices in kiwifruit (Actinidia deliciosa)// INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION. -Vol. 57., nr. nr 1-2 (2006), s.107-122
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 132 times

Recommended for you

Meta Tags