Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits

Abstract

W pracy porównano właściwości przeciwutleniające i profil białek owoców kiwi poddanych działaniu etylenu i powietrza. Wysokie współczynniki korelacji między całkowitą zawartością fenoli i właściwościami przeciwutleniającymi uzyskano dla trzech metod określania właściwości przeciwutleniających: ABTS, TEAC i CUPRAC. W paśmie białek owoców kiwi rozdzielonych za pomocą elektroforezy stwierdzono różnice w paśmie siarczanu dodecylu sodu w próbkach poddawanych przez kilka dni działaniu etylenu i powietrza. Na podstawie uzyskanych wyników można stwierdzić, że etylen skraca proces dojrzewania owoców.

Citations

  • 2 2 2

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 2 5 6

    Scopus

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
FOOD CHEMISTRY no. 107, pages 640 - 648,
ISSN: 0308-8146
Language:
English
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Park Y., Jung S., Kang S., Heo B., Arancibia-Avila P., Toledo F., Drzewiecki J., Namieśnik J., Gorinstein S.: Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits// FOOD CHEMISTRY. -Vol. 107., nr. nr 2 (2008), s.640-648
DOI:
Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1016/j.foodchem.2007.08.070
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 136 times

Recommended for you

Meta Tags