Składniki mineralne - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Składniki mineralne

Abstract

Podano zawartość składników mineralnych w rozmaitych surowcach i produktach żywnościowych oraz przedstawiono niektóre sposoby ich oznaczania. Omówiono także wpływ składników mineralnych na kształtowanie cech jakościowych podczas wytwarzania i przechowywania żywności.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm. strony 88 - 106
Language:
Polish
Publication year:
2007
Bibliographic description:
Synowiecki J.: Składniki mineralne// Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm./ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwa Naukowo Techniczne, 2007, s.88-106
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 364 times

Recommended for you

Meta Tags