Substancje zapachowe. Rozdział 7 - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Substancje zapachowe. Rozdział 7

Abstract

Omówiono lotne substancje zapachowe naturalnie występujące w żywności, np. ryb oraz warzyw i grzybów, scharakteryzowano substancje uczestniczące w kształtowaniu się aromatu mięsa oraz substancje zapachowe powstające wskutek fermentacji, ogrzewania i przechowywania żywności.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Chemia żywności. Tom 1. Składniki żywności strony 172 - 202
Language:
Polish
Publication year:
2007
Bibliographic description:
Grabowska J.: Substancje zapachowe. Rozdział 7// Chemia żywności. Tom 1. Składniki żywności/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007, s.172-202
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 527 times

Recommended for you

Meta Tags