Substancje zapachowe. Rozdział 7 - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Substancje zapachowe. Rozdział 7

Abstrakt

Omówiono lotne substancje zapachowe naturalnie występujące w żywności, np. ryb oraz warzyw i grzybów, scharakteryzowano substancje uczestniczące w kształtowaniu się aromatu mięsa oraz substancje zapachowe powstające wskutek fermentacji, ogrzewania i przechowywania żywności.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Chemia żywności. Tom 1. Składniki żywności strony 172 - 202
Język:
polski
Rok wydania:
2007
Opis bibliograficzny:
Grabowska J.: Substancje zapachowe. Rozdział 7// Chemia żywności. Tom 1. Składniki żywności/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007, s.172-202
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 545 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi