Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce

Abstract

Podano wymagania stawiane systemom chłodzenia stosowanym w supermarketach. Zwrócono uwagę na rozkład zużycia energii w różnych sektorach w typowym tego typu obiekcie, oraz na jej zużycie przez poszczególne rodzaje urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne supermarketu. Na tym tle wskazano możliwości obniżenia kosztów eksploatacji systemów chłodzenia. Wskazano na możliwości rozwoju super- i hipermarketów w Polsce w najbliższych latach.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna no. 9, pages 350 - 353,
ISSN: 1231-188X
Language:
Polish
Publication year:
2002
Bibliographic description:
Kaszubowski P., Bonca Z.: Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce// Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna. -Vol. 9., nr. 9 (2002), s.350-353
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 130 times

Recommended for you

Meta Tags