Abstract
Wcześniejsze badania pokazały zdolność soków z kapusty białej do indukowania aktywności enzymów detoksykacyjnych. Prezentowane wyniki potwierdziły zdolność fitokompleksu kapusty do stymulacji aktywności enzymów z grupy GST w komórkach HepG2 - modelu ludzkiej wątroby - w szczególności izoenzymów GST-alfa i GST-mi.
Citations
-
0
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Authors (5)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Published in:
-
EJC SUPPLEMENTS
no. 6,
ISSN: 1359-6349 - Language:
- English
- Publication year:
- 2008
- Bibliographic description:
- Krajka-Kuzniak V., Szaefer H., Bartoszek-Pączkowska A., Czapiewska K., Baer-Dubowska W.: The effect of cabbage juices on the activity and expression of GST isozymes in HepG2 cells// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 6., nr. nr 9 (2008),
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1016/s1359-6349(08)71796-8
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 99 times
Recommended for you
The influence of fresh cabbage and sauerkraut juices on the activity of protective enzymes in human cell lines
- A. Śmiechowska,
- A. Piasek,
- K. Czapiewska
- + 3 authors
2008
Modulation of mRNA and protein levels of CYP1A1, 1A2, and 1B1 in nontumorigenic breast epithelial cells (MCF10A) by cabbage juice and its active components
- B. Licznerska,
- H. Szaefer,
- A. Bartoszek-Pączkowska
- + 1 authors
2010