The effect of cabbage juices on the activity and expression of GST isozymes in HepG2 cells - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The effect of cabbage juices on the activity and expression of GST isozymes in HepG2 cells

Abstrakt

Wcześniejsze badania pokazały zdolność soków z kapusty białej do indukowania aktywności enzymów detoksykacyjnych. Prezentowane wyniki potwierdziły zdolność fitokompleksu kapusty do stymulacji aktywności enzymów z grupy GST w komórkach HepG2 - modelu ludzkiej wątroby - w szczególności izoenzymów GST-alfa i GST-mi.

Cytowania

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Opublikowano w:
EJC SUPPLEMENTS nr 6,
ISSN: 1359-6349
Język:
angielski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Krajka-Kuzniak V., Szaefer H., Bartoszek-Pączkowska A., Czapiewska K., Baer-Dubowska W.: The effect of cabbage juices on the activity and expression of GST isozymes in HepG2 cells// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 6., nr. nr 9 (2008),
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/s1359-6349(08)71796-8
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 65 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi