The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products
Abstract
Badania dotyczyły wykorzystania zalet składników kapusty białej w celu opracowania technologii wytwarzania wyrobów mięsnych wzbogaconych w związki przeciwrakotwórcze a zatem o poprawionej wartości żywieniowej. Wybór warzywa wynikał zarówno z środkowoeuropejskiej tradycji spożywania kapusty z daniami mięsnymi jak i badań modelowych wskazujących na technologiczne i zdrowotne zalety skojarzenia tego warzywa z mięsem.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Published in:
-
EJC SUPPLEMENTS
no. 6,
ISSN: 1359-6349 - Language:
- English
- Publication year:
- 2008
- Bibliographic description:
- Kusznierewicz B., Bartoszek-Pączkowska A.: The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 6., nr. nr 3 (2008),
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 104 times
Recommended for you
Właściwości przeciwnowotworowe kapusty białej
- B. Kusznierewicz,
- A. Piasek,
- J. Lewandowska
- + 2 authors
2007
Physiological response of plants and cadmium accumulation in heads of two cultivars of white cabbage
- R. Bączek-Kwinta,
- A. Bartoszek-Pączkowska,
- B. Kusznierewicz
- + 1 authors
2011