The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products - Publication - Bridge of Knowledge

Search

The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products

Abstract

Badania dotyczyły wykorzystania zalet składników kapusty białej w celu opracowania technologii wytwarzania wyrobów mięsnych wzbogaconych w związki przeciwrakotwórcze a zatem o poprawionej wartości żywieniowej. Wybór warzywa wynikał zarówno z środkowoeuropejskiej tradycji spożywania kapusty z daniami mięsnymi jak i badań modelowych wskazujących na technologiczne i zdrowotne zalety skojarzenia tego warzywa z mięsem.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
EJC SUPPLEMENTS no. 6,
ISSN: 1359-6349
Language:
English
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Kusznierewicz B., Bartoszek-Pączkowska A.: The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 6., nr. nr 3 (2008),
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 74 times

Recommended for you

Meta Tags