The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products

Abstrakt

Badania dotyczyły wykorzystania zalet składników kapusty białej w celu opracowania technologii wytwarzania wyrobów mięsnych wzbogaconych w związki przeciwrakotwórcze a zatem o poprawionej wartości żywieniowej. Wybór warzywa wynikał zarówno z środkowoeuropejskiej tradycji spożywania kapusty z daniami mięsnymi jak i badań modelowych wskazujących na technologiczne i zdrowotne zalety skojarzenia tego warzywa z mięsem.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Opublikowano w:
EJC SUPPLEMENTS nr 6,
ISSN: 1359-6349
Język:
angielski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Kusznierewicz B., Bartoszek-Pączkowska A.: The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 6., nr. nr 3 (2008),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 104 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi