The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products
Abstrakt
Badania dotyczyły wykorzystania zalet składników kapusty białej w celu opracowania technologii wytwarzania wyrobów mięsnych wzbogaconych w związki przeciwrakotwórcze a zatem o poprawionej wartości żywieniowej. Wybór warzywa wynikał zarówno z środkowoeuropejskiej tradycji spożywania kapusty z daniami mięsnymi jak i badań modelowych wskazujących na technologiczne i zdrowotne zalety skojarzenia tego warzywa z mięsem.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
EJC SUPPLEMENTS
nr 6,
ISSN: 1359-6349 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2008
- Opis bibliograficzny:
- Kusznierewicz B., Bartoszek-Pączkowska A.: The exploitation of anticarcinogenic potential of white cabbage to improve nutritional value of meat products// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 6., nr. nr 3 (2008),
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 104 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Właściwości przeciwnowotworowe kapusty białej
- B. Kusznierewicz,
- A. Piasek,
- J. Lewandowska
- + 2 autorów
2007
Physiological response of plants and cadmium accumulation in heads of two cultivars of white cabbage
- R. Bączek-Kwinta,
- A. Bartoszek-Pączkowska,
- B. Kusznierewicz
- + 1 autorów
2011