Abstract
W rozdziale scharakteryzowano materiały wykorzystywane do produkcji opakowań do żywności i stosowane składniki dodatkowe, polepszające ich użytkowe właściwości oraz przeanalizowano możliwość migracji niektórych substancji toksycznych z tych opakowań do produktów żywnościowych.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Title of issue:
- Toxins in food. strony 313 - 333
- Language:
- English
- Publication year:
- 2005
- Bibliographic description:
- Piotrowska B.: Toxic components of food packaging materials// Toxins in food./ ed. eds: W.M. Dąbrowski, Z.E. Sikorski. Boca Raton: CRC Press, 2005, s.313-333
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 130 times
Recommended for you
Rozdrobione odpady polimerowe- nowy problem i świadek historii wpływu człowieka na najnowsze dzieje ziemi.
- A. Gałuszka,
- Z. M. Migaszewski,
- J. Namieśnik
2017