Abstrakt
W rozdziale scharakteryzowano materiały wykorzystywane do produkcji opakowań do żywności i stosowane składniki dodatkowe, polepszające ich użytkowe właściwości oraz przeanalizowano możliwość migracji niektórych substancji toksycznych z tych opakowań do produktów żywnościowych.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- Toxins in food. strony 313 - 333
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2005
- Opis bibliograficzny:
- Piotrowska B.: Toxic components of food packaging materials// Toxins in food./ ed. eds: W.M. Dąbrowski, Z.E. Sikorski. Boca Raton: CRC Press, 2005, s.313-333
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 133 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Rozdrobione odpady polimerowe- nowy problem i świadek historii wpływu człowieka na najnowsze dzieje ziemi.
- A. Gałuszka,
- Z. M. Migaszewski,
- J. Namieśnik
2017