Witaminy. Rozdział 1 - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Witaminy. Rozdział 1

Abstract

Przedstawiono budowę chemiczną i omówiono własności witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (wit. A, D, E, K) oraz w wodzie (wit. B1, B2, PP, B5, B6, B12, H, C, P, kwas foliowy).

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Wydanie piąte zmienione strony 13 - 38
Publication year:
2007
Bibliographic description:
Drozdowski B.: Witaminy. Rozdział 1// Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Wydanie piąte zmienione/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwo Naukowo Techniczne, 2007, s.13-38
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 664 times

Recommended for you

Meta Tags