dr hab. inż. Dorota Martysiak-Żurowska
Zatrudnienie
- Profesor uczelni w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
Obszary badawcze
Zespoły Badawcze (Członek zespołu)
-
Katedra chemii, technologii i biotechnologii żywności
* Biochemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności oraz ich chemiczne i enzymatyczne modyfikacje * Łagodne przetwarzanie żywności * Bezpieczeństwo zdrowotne żywności * Analiza żywności * Reologia żywności * Związki aktywne biologicznie pochodzenia roślinnego
Członkostwo w towarzystwach, organizacjach i instytucjach naukowych lub artystycznych
-
European Milk Bank Association
Pełnione 2023-06-01 na stanowisku: członek
-
Fundacja Bank Mleka Kobiecego
Pełnione 2023-09-25 na stanowisku: Członek Rady Naukowej
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
na stanowisku: członkostwo
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Oddział Gdański
Pełnione 2022-02-01 na stanowisku: V-ce Przewodnicząca
wyświetlono 3723 razy