Immunosuppressive properties of amino acid and peptide derivatives of mycophenolic acid - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Immunosuppressive properties of amino acid and peptide derivatives of mycophenolic acid

Abstrakt

Mycophenolic acid (MPA) was coupled with amino acids and biologically active peptides including derivatives of tuftsin to modify its immunosuppressive properties. Both amino acid unit in the case of simple MPA amides and modifications within peptide moiety of MPA - tuftsin conjugates influenced the observed activity. Antiproliferative potential of the obtained conjugates was investigated in vitro and MPA amides with threonine methyl ester and conjugate of MPA with retro-tuftisin occurred to be more selective against PBMC in comparison to parent MPA. Both amino acid and peptide derivatives of MPA acted as inosine-5'-monophosphate dehydrogenase (IMPDH) inhibitors.

Cytowania

  • 7

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 7

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 42 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Creative Commons: CC-BY-NC-ND otwiera się w nowej karcie

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach
Opublikowano w:
EUROPEAN JOURNAL OF MEDICINAL CHEMISTRY nr 189, strony 1 - 17,
ISSN: 0223-5234
Język:
angielski
Rok wydania:
2020
Opis bibliograficzny:
Siebert A., Cholewiński G., Trzonkowski P., Rachoń J.: Immunosuppressive properties of amino acid and peptide derivatives of mycophenolic acid// EUROPEAN JOURNAL OF MEDICINAL CHEMISTRY -Vol. 189, (2020), s.1-17
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.ejmech.2020.112091
Źródła finansowania:
  • Działalność statutowa/subwencja
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 175 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi