The effect of transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethyl amino propyl) carbodimide (EDC) on the properties of two-component films fromfish-skin gelatin and other natural polymers
Abstrakt
Badania dotyczą wpływu transglutaminazy na rozpuszczalność, właściwości mechaniczne oraz przepuszczalność pary wodnej dwuskładnikowych folii z żelatyny rybnej z dodatkiem kazeiny, białek soi, białek jaja kurzego lub pektyn. Dla porównania przeprowadzono równolegle modyfikacje chemiczne przy użyciu EDC.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
Acta Biochimica Polonica
nr 55,
ISSN: 0001-527X - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2008
- Opis bibliograficzny:
- Sztuka K., Kołodziejska I.: The effect of transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethyl amino propyl) carbodimide (EDC) on the properties of two-component films fromfish-skin gelatin and other natural polymers// Acta Biochimica Polonica. -Vol. 55., nr. Supl. 4 (2008),
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 117 razy