Ekstrakcyjne Techniki Przygotowania Próbek - Kurs online - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Ekstrakcyjne Techniki Przygotowania Próbek

Przygotowanie próbki jest najważniejszym etapem procedury analitycznej przeznaczonej do zastosowania w dowolnym zastosowaniu analitycznym (analiza żywności, bioanaliza, kryminalistyka, toksykologia, monitorowanie środowiska itp.). Jest to czynnik ograniczający analizę chemiczną, ponieważ jest czasochłonny i może potencjalnie powodować błędy. Nikt nie może wątpić, że najlepszym podejściem byłoby bezpośrednie wprowadzenie próbki do przyrządu, choć rzadko jest to wykonalne. Wydajna obróbka wstępna próbki jest nieuchronnie wymagana, ponieważ technologia instrumentu pozwoliła na stworzenie wysoce wyrafinowanego i czułego sprzętu analitycznego. W trakcie ralizacji przedmiotu Studenci poznają różne techniki analityczne umożliwiające ekstrakcje analitów z próbek stałycj, ciekłych i gazowych z uwzględnieniem analitów lotnych, średniolotnych i nielotnych.

Nauczyciele

Informacje szczegółowe

WWW:
https://enauczanie.pg.edu.pl/moodle/course/view.php?id=44959 otwiera się w nowej karcie
Data rozpoczęcia:
20-02-2025
Rodzaj dostępu:
ręczne zapisywanie przez prowadzącego
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 4 razy