Effect of Jerusalem artichoke addition on texture profile of bread - Open Research Data - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effect of Jerusalem artichoke addition on texture profile of bread

Opis

The dataset contains the results of Jerusalem artichoke addition on the texture of wheat bread. The following bread variants were tested: control bread, bread with 15% and 30% Jerusalem artichoke addition. Measurements were made immediately after baking. On the basis of data, the following parameters were determined: hardness, elasticity, cohesion and chewiness.

Plik z danymi badawczymi

TPA.zip
191.2 kB, S3 ETag 2c04fbc816bba637f788f25acc195e4a-1, pobrań: 55
Hash pliku liczony jest ze wzoru
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count} gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MB

Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
pobierz plik TPA.zip

Informacje szczegółowe o pliku

Licencja:
Creative Commons: by-nc-sa 4.0 otwiera się w nowej karcie
CC BY-NC-SA
Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
Dane surowe:
Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
Oprogramowanie:
Merlin V.4.42

Informacje szczegółowe

Rok publikacji:
2021
Data zatwierdzenia:
2021-05-28
Język danych badawczych:
angielski
Dyscypliny:
  • nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
  • inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
DOI:
Identyfikator DOI 10.34808/br04-3d18 otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Słowa kluczowe

Cytuj jako

wyświetlono 115 razy