Opis
The dataset contains the results of Jerusalem artichoke addition on the texture of wheat bread. The following bread variants were tested: control bread, bread with 15% and 30% Jerusalem artichoke addition. Measurements were made immediately after baking. On the basis of data, the following parameters were determined: hardness, elasticity, cohesion and chewiness.
Plik z danymi badawczymi
TPA.zip
191.2 kB,
S3 ETag
2c04fbc816bba637f788f25acc195e4a-1,
pobrań: 56
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcieCC BY-NC-SAUżycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
- Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
- Oprogramowanie:
- Merlin V.4.42
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2021
- Data zatwierdzenia:
- 2021-05-28
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/br04-3d18 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 125 razy