Aromagramy - profile zapachowe w ocenie jakości żywności. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Aromagramy - profile zapachowe w ocenie jakości żywności.

Abstract

Każdy produkt ma charakterystyczny i unikalny zestaw lotnych składników. Ich identyfikacja i ocena ilościowa może stać się źródłem informacji na temat jakości zdrowotnej żywności na którą składa się zarówno jakość organoleptyczna, jak i bezpieczeństwo dla zdrowia konsumenta. W pracy opisano nowe trendy w oznaczaniu substancji zapachowych opierajace sie na tworzeniu aromagramów, czyli profili zapachowych produktów spożywczych, z wykorzystaniem nowoczesnych technik instrumentalnych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Language:
Polish
Publication year:
2005
Bibliographic description:
Plutowska B., Wardencki W.: Aromagramy - profile zapachowe w ocenie jakości żywności.// . -., (2005),
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 52 times

Recommended for you

Meta Tags