Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs.

Abstract

W wybranych losowo próbach tłuszczów smażalniczych z gastronomii oznaczono skład kwasów tłuszczowych, Liczbę Kwasową, Liczbę Anizydynową, Liczbę Nadtlenkową oraz zawartość i skład frakcji polarnej. Nie znaleziono korelacji pomiędzy stopniem nienasycenia badanych tłuszczów smażalniczych (LJ) i badanymi wyróżnikami jakości.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language:
Polish
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Hazuka Z., Ledóchowska E.: Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs.// / : , 2004,
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 180 times

Recommended for you

Meta Tags