Abstract
Przedstawiono wyniki badań właściwości wytrzymałościowych, modułów stratności i zachowawczych oraz temperatur zeszklenia bioelastomerów zawierających skrobię ziemniaczną lub kukurydzianą. Zbadano także wpływ skrobi oraz czasu wulkanizacji na wybrane właściwości wytworzonych materiałów kompozytowych.
Authors (3)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Title of issue:
- Advances in chemical and mechanical engineering.vol. I/II strony 167 - 171
- Language:
- English
- Publication year:
- 2012
- Bibliographic description:
- Głowińska E., Datta J., Łukowicz A.: Mechanical and thermomechanical properties of bioelastomers// Advances in chemical and mechanical engineering.vol. I/II/ ed. eds. C. Fijało, P. Fijało. Gdańsk: GUT, 2012, s.167-171
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 66 times
Recommended for you
Structural and physico-mechanical properties of natural rubber/GTR composites devulcanized by microwaves: Influence of GTR source and irradiation time
- X. Colom,
- M. Marín-Genescà,
- R. Mujal
- + 2 authors
2018