Abstract
W artykule przegladowym przedstawiono wpływ wysokiego ciśnienia na mikrostrukturę tkanki mięśniowej oraz wybrane własciwości mięsa: rozpuszczalność białek, żelowanie, zdolność do utrzymania wody, teksturę i barwę.
Authors (2)
Cite as
Full text
download paper
downloaded 78 times
- Publication version
- Accepted or Published Version
- License
- open in new tab
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie indeksowanym TR Master Journal List
- Published in:
-
Medycyna Weterynaryjna
no. 65,
pages 455 - 0,
ISSN: 0025-8628 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2009
- Bibliographic description:
- Malinowska-Pańczyk E., Kołodziejska I.: Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym// Medycyna Weterynaryjna. -Vol. 65., nr. nr 7 (2009), s.455-0
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 111 times