Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym

Abstract

W artykule przegladowym przedstawiono wpływ wysokiego ciśnienia na mikrostrukturę tkanki mięśniowej oraz wybrane własciwości mięsa: rozpuszczalność białek, żelowanie, zdolność do utrzymania wody, teksturę i barwę.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 78 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY-SA open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie indeksowanym TR Master Journal List
Published in:
Medycyna Weterynaryjna no. 65, pages 455 - 0,
ISSN: 0025-8628
Language:
Polish
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Malinowska-Pańczyk E., Kołodziejska I.: Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym// Medycyna Weterynaryjna. -Vol. 65., nr. nr 7 (2009), s.455-0
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 111 times

Recommended for you

Meta Tags