Oddziaływanie komponentów modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych na granicy faz olej - woda.Materiały IV Kongresu Technologii Chemicznej. Cz. 2. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Oddziaływanie komponentów modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych na granicy faz olej - woda.Materiały IV Kongresu Technologii Chemicznej. Cz. 2.

Abstract

Zbadano współdziałanie monoacylogliceroli i karboksylanów sodu, głównych aktywnych powierzchniowo składników modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych na granicy faz olej/woda. Określono wpływ długości łańcucha węglowodorowego surfaktantów na adsorpcję i micelizację. Dla badanych dwuskładnikowych mieszanin surfaktantów niejonowych i anionowych wyznaczono parametry oddziaływań.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
Przemysł Chemiczny pages 1184 - 1186,
ISSN: 0033-2496
Language:
Polish
Publication year:
2003
Bibliographic description:
Szeląg H., Zwierzykowski W.: Oddziaływanie komponentów modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych na granicy faz olej - woda.Materiały IV Kongresu Technologii Chemicznej. Cz. 2. // Przemysł Chemiczny. -., nr. 8-9 (2003), s.1184-1186
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 117 times

Recommended for you

Meta Tags