Otrzymywanie i właściwości pochodnych kwasów tłuszczowych w układach mikrozdyspergowanych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Otrzymywanie i właściwości pochodnych kwasów tłuszczowych w układach mikrozdyspergowanych

Abstract

Opisano sposób syntezy emulgatorów - pochodnych polioli i kwasów tłuszczowych w układzie mikrozdyspergowanym. Przedstawiono wyniki badań dotyczące możliwości zastosowania monoacylogliceroli do otrzymywania mikroemulsji w układach zawierających różne fazy olejowe oraz wybrane surfaktanty anionowe i pochodne monoacylogliceroli.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
CHEMIK nauka-technika-rynek pages 93 - 95,
ISSN: 0009-2886
Language:
Polish
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Szeląg H., Sadecka E., Szumała P.: Otrzymywanie i właściwości pochodnych kwasów tłuszczowych w układach mikrozdyspergowanych// CHEMIK nauka-technika-rynek. -., nr. nr 6 Suplenent (2009), s.93-95
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 79 times

Recommended for you

Meta Tags