Właściwości układów emulsyjnych stabilizowanych mieszaninami monoacylogliceroli i oksyetylenowanych estrów metylowych kwasów tłuszczowych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Właściwości układów emulsyjnych stabilizowanych mieszaninami monoacylogliceroli i oksyetylenowanych estrów metylowych kwasów tłuszczowych

Abstract

Przedstawiono możliwości otrzymywania niejonowych emulgatorów o różnorodnych właściwościach hydrofilowych, z wykorzystaniem monoacylogliceroli i oksyetylenowanych estrów metylowych kwasów tłuszczowych. Określono efektywność preparowanych emulgatorów sporządzając modelowe emulsje i badając ich właściwości oraz stabilność. Otrzymane emulgatory można stosować do otrzymywania emulsji O/W i W/O.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language:
Polish
Publication year:
2005
Bibliographic description:
Szeląg H., Ciesiulska L., Macierzanka A.: Właściwości układów emulsyjnych stabilizowanych mieszaninami monoacylogliceroli i oksyetylenowanych estrów metylowych kwasów tłuszczowych// . -., (2005),
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 186 times

Recommended for you

Meta Tags