Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych

Abstract

Przedstawiono wybrane aspekty oceny jakości produk tów żywnościo- wych: pojęcie jakości, wybrane metody oceny jakości ze szczególnym uwzględ- nieniem sztucznych potencjometrycznych sensorów sma ku składających się z szeregu elektrod typu ISE (Ion Selective Electrodes ) oraz ASSE (All Solid State Electrodes). Omówiono działanie sztucznych sensorów smaku. Przedstawiono 10 potencjometryczny sensor wprowadzony do obrotu hand lowego. Przedysku- towano wady potencjometrycznych sensorów smaku.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Zarządzanie i Finanse pages 1 - 10,
ISSN: 2084-5189
Language:
Polish
Publication year:
2012
Bibliographic description:
Szpakowska M., Tymoszuk E.: Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych// Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. -., nr. 3/3 (2012), s.1-10
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 117 times

Recommended for you

Meta Tags