Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych

Abstrakt

Przedstawiono wybrane aspekty oceny jakości produk tów żywnościo- wych: pojęcie jakości, wybrane metody oceny jakości ze szczególnym uwzględ- nieniem sztucznych potencjometrycznych sensorów sma ku składających się z szeregu elektrod typu ISE (Ion Selective Electrodes ) oraz ASSE (All Solid State Electrodes). Omówiono działanie sztucznych sensorów smaku. Przedstawiono 10 potencjometryczny sensor wprowadzony do obrotu hand lowego. Przedysku- towano wady potencjometrycznych sensorów smaku.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Zarządzanie i Finanse strony 1 - 10,
ISSN: 2084-5189
Język:
polski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Tymoszuk E.: Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych// Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. -., nr. 3/3 (2012), s.1-10
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 117 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi