Agnieszka Głowacz-Różyńska - Publikacje - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Filtry

wszystkich: 13

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Publikacji

Rok 2021
Rok 2020
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2014
Rok 2013
  • Uciążliwość odorowa zakładów przetwórstwa ryb

    Przetwórstwo rybne jest uważane za jedną z najszybciej rozwijających się gałęzi sektora żywnościowego w Polsce, a duże rozmiary produkcji wiążą się ściśle z powstawaniem znaczących ilości odpadów. Świeży surowiec rybny charakteryzuje się niezbyt intensywnym, swoistym zapachem, natomiast bardzo szybko ulega zepsuciu w wyniku działania endogennych enzymów i mikroflory bakteryjnej, generując lotne związki o odrażającej woni. Nawet...

Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009

wyświetlono 2103 razy