ISSN:
eISSN:
Dyscypliny:
- inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
Punkty Ministerialne: Pomoc
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
Rok 2024 | 100 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
2024 | 100 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
2023 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023 |
2022 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2021 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2020 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2019 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2018 | 40 | A |
2017 | 40 | A |
2016 | 35 | A |
2015 | 30 | A |
2014 | 30 | A |
2013 | 40 | A |
2012 | 40 | A |
2011 | 40 | A |
2010 | 32 | A |
Model czasopisma:
Punkty CiteScore:
Rok | Punkty |
---|---|
Rok 2022 | 10.8 |
Rok | Punkty |
---|---|
2022 | 10.8 |
2021 | 10 |
2020 | 8.3 |
2019 | 8.4 |
2018 | 6.5 |
2017 | 4.9 |
2016 | 3.9 |
2015 | 4.5 |
2014 | 4.9 |
2013 | 4.6 |
2012 | 6.4 |
2011 | 5 |
Impact Factor:
Sherpa Romeo:
Prace opublikowane w tym czasopiśmie
Filtry
wszystkich: 57
Katalog Czasopism
Rok 2007
-
The role and the place of method validation in the Quality Assurance and Quality Control (QA/QC) System
PublikacjaOznaczanie analitów na coraz niższych poziomach stężeń w próbkach charakteryzujących się coraz bardziej złożonym składem matrycy to jeden z głównych kierunków rozwojowych analityki chemicznej. Jest to zadanie niezwykle trudne i skomplikowane, w związku z czym stanowi wielkie wyzwanie dla analityków i wymaga zwrócenia uwagi na problem kontroli i zapewnienia jakości uzyskiwanych wyników (ang. Quality Assurance/Quality Control - QA/QC).W...
-
The Role of and the Place of Method Validation in the Quality Assurance and Quality Control (QA/QC) System
Publikacja
Rok 2008
-
The state of the art in the field of non-stationary instruments for the determination and monitoring of atmospheric pollutants
PublikacjaW artykule przedstawiono informacje oparte zarówno na danych literaturowych jak i własnych doświadczeniach dotyczące:-podstawowych tendencji rozwojowych w zakresie analityki i monitoringu zaneczyszczeń powietrza atmosferycznego-wymogów metrologicznych stawianych różnych typom urządzeń kontrolno-pomiarowych;-klasyfikacji analizatorów i monitorów wykorzystywanych w monitoringu powietrza.
Rok 2017
-
The Use of Sensory Analysis Techniques to Assess the Quality of Indoor Air
PublikacjaThe quality of indoor air is one of the significant elements that influences people's well-being and health inside buildings. Emissions of pollutants, which may cause odor nuisance, are the main reason for people's complaints regarding the quality of indoor air. As a result, it is necessary to perform tests aimed at identifying the sources of odors inside buildings. The article contains basic information on the characteristics...
Rok 2014
-
The Use of Vegetables in the Biomonitoring of Cadmium and Lead Pollution in the Environment
PublikacjaLead and cadmium emitted from various anthropogenic sources have the ability to accumulate in tissues of living organisms. The phenomenon of accumulation of metals in the body is harmful and undesirable. On the other hand, the ability of plants to accumulate heavy metals from the individual elements of the environment has been used in biomonitoring of pollution. Leaf and root of vegetables have particular predisposition for accumulating...
Rok 2002
-
Trace analysis - challenges and problems
PublikacjaW pracy przedstawiono podstawowe problemy związane z oznaczaniem składników śladowych i ultraśladowych w próbkach o złożonym składzie matrycy. W oparciu o dane literaturowe omówiono sposoby zapobiegania błędom jakimi mogą być obarczone wyniki oznaczeń końcowych.
Rok 2018
-
Two-Dimensional Gas Chromatography Coupled With Mass Spectrometry in Food Analysis
PublikacjaThe development of instrumental analytical techniques provided the opportunity for in-depth characterization of many food matrices. In particular, the use of gas chromatography coupled with mass spectrometry gives impressive results in terms of quality and authenticity testing, conducting food freshness evaluations and contamination assessments. A new variant of gas chromatography, namely two-dimensional gas chromatography (GC...
wyświetlono 912 razy