Data used for article "Chemical composition and techno-functional properties of high-purity water-soluble keratein and its enzymatic hydrolysates"
Opis
The dataset contains data regarding chicken feather keratin isolate (KI) obtained by reductive extraction with L-cysteine and its enzymatic hydrolysates produced by trypsin (KI-T), chymotrypsin (KI-C), pepsin (KI-P) and subtilisin (KI-S). The dataset includes data on the keratin extraction yield (% of feather solubilization), data from high-performance size exclusion chromatography (HP-SEC) analyses, data used for determining the degree of hydrolysis (DH) using o-phthaldialdehyde (OPA) and pH-stat methods (DH-OPA and DH-pH-stat, respectively), data from attenuated total reflectance Fourier transform infrared (ATR FT-IR) spectroscopy, data from proximate composition analysis, data on total and free amino acid composition, data used for solubility analysis, data used for determining the least gelling concentration (LGC), data on water holding capacity (WHC) and oil holding capacity (OHC), data on foaming capacity (FC) and foam stability (FS), and data on emulsifying capacity (EC) and emulsion stability (ES).
This work was supported by the Polish national research budget, under the National Science Centre grant number DEC-2021/41/N/NZ9/04466 and Irish Department of Agriculture, Food & Marine DAFM-2019R495-INFOTECH.
Plik z danymi badawczymi
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcieCC BYUznanie autorstwa
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2024
- Data zatwierdzenia:
- 2024-12-30
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/7548-pd20 otwiera się w nowej karcie
- Finansowanie:
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
- alternative protein
- conventional proteolysis
- keratin reduction
- keratin isolate
- structure-properties relationship
- waste valorisation
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 130 razy