Determination of the total number of microorganisms in a model food product preserved by CS-2a and CS-2b.
Opis
The dataset contains the results of determination of the total number of microorganisms in a model food product after the use of the innovative preservatives: CS-2a and CS-2b and control (K) after seven days of refrigerated storage of the product. The test was performed using the surface inoculation method.
Results:
CS-2a - total number of microorganisms; at the last dilution: K - 27 colonies, CS - 5 colonies
CS-2b - total number of microorganisms; at the last dilution: K - 72 colonies, CS - 12 colonies
Plik z danymi badawczymi
CS2 a b.zip
27.8 MB,
S3 ETag
87d630a368f6389b7cb5bcf3ff75b8f0-1,
pobrań: 60
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcieCC BY-NC-SAUżycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
- Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2021
- Data zatwierdzenia:
- 2021-05-24
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- nauki biologiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/re1a-5r06 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 104 razy