The effect of flaxseed addition on the quality and basic composition of wheat bread - Open Research Data - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The effect of flaxseed addition on the quality and basic composition of wheat bread

Opis

The dataset includes the effect of flaxseed addition on the properties of toasted bread bakery products such as basic composition, moisture content immediately after baking and after a defined time, porosity, acidity and total baking loss. The following bread variants were investigated: control bread, bread with 8% and 12% flaxseed addition and competitive bread.

Plik z danymi badawczymi

effect of linseed on bread .xlsx
10.5 kB, S3 ETag d443e950fb623c22026d73635f5ca66e-1, pobrań: 11
Hash pliku liczony jest ze wzoru
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count} gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MB

Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5

Informacje szczegółowe o pliku

Licencja:
Creative Commons: by-nc-sa 4.0 otwiera się w nowej karcie
CC BY-NC-SA
Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
Oprogramowanie:
Excel

Informacje szczegółowe

Rok publikacji:
2021
Data zatwierdzenia:
2021-05-27
Język danych badawczych:
angielski
Dyscypliny:
  • nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
  • inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
DOI:
Identyfikator DOI 10.34808/2swk-kg05 otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Słowa kluczowe

Powiązane zasoby

Cytuj jako

wyświetlono 63 razy