The effect of the flaxseed addition on the texture of wheat bread - Open Research Data - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The effect of the flaxseed addition on the texture of wheat bread

Opis

The dataset contains the results of flaxseed addition on the texture of toasted bread. The following bread variants were tested: control bread, bread with 8% and 12% linseed addition and competitive bread. Measurements were made immediately after baking and after 4 days. On the basis of data the following parameters were determined: hardness, elasticity, cohesion and chewiness.

Plik z danymi badawczymi

mechanical data.zip
407.7 kB, S3 ETag 1fde15b8896343099cfdfe5f6d0f8493-1, pobrań: 13
Hash pliku liczony jest ze wzoru
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count} gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MB

Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
pobierz plik mechanical data.zip

Informacje szczegółowe o pliku

Licencja:
Creative Commons: by-nc-sa 4.0 otwiera się w nowej karcie
CC BY-NC-SA
Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
Dane surowe:
Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
Oprogramowanie:
Merlin V.4.42

Informacje szczegółowe

Rok publikacji:
2021
Data zatwierdzenia:
2021-05-27
Język danych badawczych:
angielski
Dyscypliny:
  • nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
  • inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
DOI:
Identyfikator DOI 10.34808/5jrr-s535 otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Słowa kluczowe

Powiązane zasoby

Cytuj jako

wyświetlono 55 razy