Effect of conventional cooking on changes in the contents of basic composition and glucosinolates in kale - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effect of conventional cooking on changes in the contents of basic composition and glucosinolates in kale

Abstrakt

Brassica vegetables have been strongly recommended as part of human diet because of its high content of bioactive sulphur compounds, eg glucosinolates. The nutrient and health promoting compounds in kale are significantly affected by traditional cooking. The study investigated changes in the levels of dry mass, ash, fat, total protein, dietary fibre as well as total and individual glucosinolates in the kale due to the traditional cooking process. As a result of cooking kale, a significant decrease was noted in the content of fat, dry matter, indole glucosinolates, and a significant growth in the content of protein, ash, dietary fibre, and aliphatic glucosinolates compared to the raw vegetable.

Cytowania

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Autorzy (4)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Ecological Chemistry and Engineering A - Chemia i Inżynieria Ekologiczna A nr 23, strony 465 - 480,
ISSN: 1898-6188
Język:
angielski
Rok wydania:
2016
Opis bibliograficzny:
Kapusta-Duch J., Kusznierewicz B., Leszczyńska T., Borczak B.: Effect of conventional cooking on changes in the contents of basic composition and glucosinolates in kale// Ecological Chemistry and Engineering A - Chemia i Inżynieria Ekologiczna A. -Vol. 23., iss. 4 (2016), s.465-480
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.2428/ecea.2016.23(4)31
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 132 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi