Abstrakt
In recent decades, traditional food processing processes, such as homogenization, pasteurization, canning, drying, and smoking, among others, have been successfully applied to obtain, to some extent, acceptable food items. However, with the increasing food demand, as a consequence of the growing population worldwide, new, tunable, and enriched food products are demanded, requiring the implementation of emerging technologies in different areas of food processing. Such technologies offer the possibility of tuning the properties of food ingredients and several products and byproducts from traditional transformation processes [1,2]. Additionally, innovative technologies are providing relevant insights regarding reducing their waste, representing a promising alternative to environmental issues as well [3]. Therefore, we point out the importance of innovative and emerging techniques for processing food ingredients, products, and new food formulations.
Cytowania
-
1
CrossRef
-
0
Web of Science
-
1
Scopus
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/foods12193633
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach
- Opublikowano w:
-
Foods
nr 12,
ISSN: 2304-8158 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2023
- Opis bibliograficzny:
- Castro Munoz R.: Emerging Processes for Sustainable Processing of Food Ingredients and Products// Foods -Vol. 12,iss. 19 (2023), s.3633-
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/foods12193633
- Źródła finansowania:
-
- Publikacja bezkosztowa
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 58 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Deep eutectic solvents for the food industry: extraction, processing, analysis, and packaging applications – a review
- R. Castro Munoz,
- A. Can Karaça,
- M. Saeed Kharazmi
- + 4 autorów
Current advances in membrane processing of wines: A comprehensive review
- Y. El Rayess,
- R. Castro Munoz,
- A. Cassano