Abstrakt
The aim of this study was to analyse the volatile fractions of fruit peel and pulp using two-dimensional gas chromatography technique coupled with mass spectrometry. The isolation of the compounds was achieved by microextraction to the stationary phase from the headspace of the sample (HS-SPME). Mass spectrometry with time-of-flight analyser (TOF-MS) was used to identify the chemical compounds. There are no reports in the literature on the use of these analytical techniques for Citrus hysteria fruit studies. It has been shown that the peel is a more aromatic part of the fruit. The potential distinguishing features of Kaffir lime have also been highlighted.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- materiały konferencyjne indeksowane w Web of Science
- Tytuł wydania:
- Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry"
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2017
- Opis bibliograficzny:
- Lubinska-Szczygeł M., Dymerski T., Namieśnik J..: Funcionality assessment of Citrus Hysteria peel as a protective barrier using gas chromatography, W: Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry", 2017, Charles University, Faculty of Science,.
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 134 razy