Funcionality assessment of Citrus Hysteria peel as a protective barrier using gas chromatography - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Funcionality assessment of Citrus Hysteria peel as a protective barrier using gas chromatography

Abstrakt

The aim of this study was to analyse the volatile fractions of fruit peel and pulp using two-dimensional gas chromatography technique coupled with mass spectrometry. The isolation of the compounds was achieved by microextraction to the stationary phase from the headspace of the sample (HS-SPME). Mass spectrometry with time-of-flight analyser (TOF-MS) was used to identify the chemical compounds. There are no reports in the literature on the use of these analytical techniques for Citrus hysteria fruit studies. It has been shown that the peel is a more aromatic part of the fruit. The potential distinguishing features of Kaffir lime have also been highlighted.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
materiały konferencyjne indeksowane w Web of Science
Tytuł wydania:
Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry"
Język:
angielski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Lubinska-Szczygeł M., Dymerski T., Namieśnik J..: Funcionality assessment of Citrus Hysteria peel as a protective barrier using gas chromatography, W: Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry", 2017, Charles University, Faculty of Science,.
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 134 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi