INFOGEST static in vitro simulation of gastrointestinal food digestion - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

INFOGEST static in vitro simulation of gastrointestinal food digestion

Abstrakt

Developing a mechanistic understanding of the impact of food structure and composition on human health has increasingly involved simulating digestion in the upper gastrointestinal tract. These simulations have used a wide range of different conditions that often have very little physiological relevance, and this impedes the meaningful comparison of results. The standardized protocol presented here is based on an international consensus developed by the COST INFOGEST network. The method is designed to be used with standard laboratory equipment and requires limited experience to encourage a wide range of researchers to adopt it. It is a static digestion method that uses constant ratios of meal to digestive fluids and a constant pH for each step of digestion. This makes the method simple to use but not suitable for simulating digestion kinetics. Using this method, food samples are subjected to sequential oral, gastric and intestinal digestion while parameters such as electrolytes, enzymes, bile, dilution, pH and time of digestion are based on available physiological data. This amended and improved digestion method (INFOGEST 2.0) avoids challenges associated with the original method, such as the inclusion of the oral phase and the use of gastric lipase. The method can be used to assess the endpoints resulting from digestion of foods by analyzing the digestion products (e.g., peptides/amino acids, fatty acids, simple sugars) and evaluating the release of micronutrients from the food matrix. The whole protocol can be completed in ~7 d, including ~5 d required for the determination of enzyme activities.

Cytowania

  • 1 2

    CrossRef

  • 9

    Web of Science

  • 1 1

    Scopus

Autorzy

  • Zdjęcie użytkownika  André Brodkorb

    André Brodkorb

  • Zdjęcie użytkownika  Lotti Egger

    Lotti Egger

  • Zdjęcie użytkownika  Marie Alminger

    Marie Alminger

  • Zdjęcie użytkownika  Paula Alvito

    Paula Alvito

  • Zdjęcie użytkownika  Ricardo Assunção

    Ricardo Assunção

  • Zdjęcie użytkownika  Simon Ballance

    Simon Ballance

  • Zdjęcie użytkownika  Torsten Bohn

    Torsten Bohn

  • Zdjęcie użytkownika  Claire Bourlieu-Lacanal

    Claire Bourlieu-Lacanal

  • Zdjęcie użytkownika  Rachel Boutrou

    Rachel Boutrou

  • Zdjęcie użytkownika  Frédéric Carrière

    Frédéric Carrière

  • Zdjęcie użytkownika  Alfonso Clemente

    Alfonso Clemente

  • Zdjęcie użytkownika  Milena Corredig

    Milena Corredig

  • Zdjęcie użytkownika  Didier Dupont

    Didier Dupont

  • Zdjęcie użytkownika  Claire Dufour

    Claire Dufour

  • Zdjęcie użytkownika  Cathrina Edwards

    Cathrina Edwards

  • Zdjęcie użytkownika  Matt Golding

    Matt Golding

  • Zdjęcie użytkownika  Sibel Karakaya

    Sibel Karakaya

  • Zdjęcie użytkownika  Bente Kirkhus

    Bente Kirkhus

  • Zdjęcie użytkownika  Steven Le

    Steven Le

  • Zdjęcie użytkownika  Uri Lesmes

    Uri Lesmes

  • Zdjęcie użytkownika  Alan Mackie

    Alan Mackie

  • Zdjęcie użytkownika  Carla Martins

    Carla Martins

  • Zdjęcie użytkownika  Sébastien Marze

    Sébastien Marze

  • Zdjęcie użytkownika  David Mcclements

    David Mcclements

  • Zdjęcie użytkownika  Olivia Ménard

    Olivia Ménard

  • Zdjęcie użytkownika  Mans Minekus

    Mans Minekus

  • Zdjęcie użytkownika  Reto Portmann

    Reto Portmann

  • Zdjęcie użytkownika  Cláudia Santos

    Cláudia Santos

  • Zdjęcie użytkownika  Isabelle Souchon

    Isabelle Souchon

  • Zdjęcie użytkownika  R Singh

    R Singh

  • Zdjęcie użytkownika  Gerd Vegarud

    Gerd Vegarud

  • Zdjęcie użytkownika  Martin Wickham

    Martin Wickham

  • Zdjęcie użytkownika  Werner Weitschies

    Werner Weitschies

  • Zdjęcie użytkownika  Isidra Recio

    Isidra Recio

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
Nature Protocols nr 14, strony 991 - 1014,
ISSN: 1754-2189
Język:
angielski
Rok wydania:
2019
Opis bibliograficzny:
Brodkorb A., Egger L., Alminger M., Alvito P., Assunção R., Ballance S., Bohn T., Bourlieu-Lacanal C., Boutrou R., Carrière F., Clemente A., Corredig M., Dupont D., Dufour C., Edwards C., Golding M., Karakaya S., Kirkhus B., Le S., Lesmes U., Macierzanka A., Mackie A., Martins C., Marze S., Mcclements D., Ménard O., Minekus M., Portmann R., Santos C., Souchon I., Singh R., Vegarud G., Wickham M., Weitschies W., Recio I.: INFOGEST static in vitro simulation of gastrointestinal food digestion// Nature Protocols. -Vol. 14, (2019), s.991-1014
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1038/s41596-018-0119-1
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 6 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi