Intercomparison on measurements of PCBs in pork fat during the Belgian PCB-crisis - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Intercomparison on measurements of PCBs in pork fat during the Belgian PCB-crisis

Abstrakt

W pracy przedstawiono wyniki porównania międzylaboratoryjnego oznaczania PCB w tłuszczu wieprzowym. Porównanie międzylaboratoryjne przeprowadzono w związku z tzw. "belgijskim kryzysem PCB" w latach 1999-2000. W porównaniu uczestniczyło 31 laboratoriów. Materiałem do badań były wyprodukowane w Instytucie Metod i Pomiarów Odniesienia (IRMM) w Geel - Belgia, trzy materiały odniesienia zawierające PCB w tłuszczu wieprzowym (suma PCB <14 ng/g, ~100 ng/g i ~200 ng/g).

Kai Bester, Hedwig Beenaert, Alexander Bernrouther, Stefan Harbeck, Piotr Konieczka, Thomas P.j. Linsinger, Ils Mertens, Heinz Schimmel, Berit Sejeroe-Olsen, Jean Pauwels. (2002). Intercomparison on measurements of PCBs in pork fat during the Belgian PCB-crisis. Analytical And Bioanalytical Chemistry, 374, 305-313. Retrieved from

Autorzy

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Opublikowano w:
ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY nr 374, strony 305 - 313,
ISSN: 1618-2642
Język:
angielski
Rok wydania:
2002
Opis bibliograficzny:
Bester K., Beenaert H., Bernrouther A., Harbeck S., Konieczka P., Linsinger T., Mertens I., Schimmel H., Sejeroe-Olsen B., Pauwels J.: Intercomparison on measurements of PCBs in pork fat during the Belgian PCB-crisis// ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY. -Vol. 374., (2002), s.305-313

wyświetlono 0 razy

Meta Tagi