Nanofiltration in the food industry - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Nanofiltration in the food industry

Abstrakt

Nanofiltration (NF), as a pressure-driven membrane process, has been widely demonstrated to have great potential for food processing applications. There are several advantages of this membrane process over traditional methods that makes NF suitable for food processing, such as the low thermal damage to the product, higher aroma retention, lower energy consumption, and low maintenance costs. In this chapter, according to the recent literature, a review of the main areas of NF applications in the food industry is presented, such as juice and plant extract clarification and concentration, wine application, sugar industry, dairy processing, and recovery of high-added value compounds from food wastes. The productivity and the separation performance of NF membranes toward target compounds have also been discussed.

Cytowania

  • 2

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język:
angielski
Rok wydania:
2020
Opis bibliograficzny:
Castro-Muñoz R., Gontarek E.: Nanofiltration in the food industry// Handbook of Food Nanotechnology/ : , 2020, s.73-106
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/c2017-0-04228-3
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 130 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi