The innovative exploitation of Brassica vegetables in the production of quality food for health. From lab bench to field and fork. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The innovative exploitation of Brassica vegetables in the production of quality food for health. From lab bench to field and fork.

Abstrakt

The specific chemical composition of vegetables belonging to Brassicaceace , as regard both nutrients and non-nutrients, renders them particularly suitable for the health food production chain. The ability of these plants to accumulate heavy metals may be utilised for phytoremediation of arable soils, but also as a vehicle to fortify foods in micronutriens such as selenium. The bioactive organosulfur compounds, especially glucosinolates and their degradation products are known to target a number of biological processes implicated in human wellbeing. Even the agricultural waaste of brassica crops represents a valuable raw material for crop protection in the process of biofumigation, at the same time constituting green manure.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
W : Pharmaceutical and food technologies and the system of education : legal aspects : cbornik haycznych stateli strony 3 - 7
Język:
angielski
Rok wydania:
2013
Opis bibliograficzny:
Bartoszek-Pączkowska A., Piekarska A., Kusznierewicz B., Kołodziejski D., Pilipczuk T., Szczygłowska M., Bodnar M., Konieczka P., Namieśnik J.: The innovative exploitation of Brassica vegetables in the production of quality food for health. From lab bench to field and fork.// W : Pharmaceutical and food technologies and the system of education : legal aspects : cbornik haycznych stateli/ : , 2013, s.3-7
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 125 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi