Wpływ parametrów szlifowania na chropowatość powierzchni stali 10562 w stanie zmiękczonym - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Wpływ parametrów szlifowania na chropowatość powierzchni stali 10562 w stanie zmiękczonym

Abstrakt

W artykule przedstawiono wyniki badań procesu szlifo-wania elementów konstrukcyjnych wykonanych ze stali stopowej 1.0562 w stanie zmiękczonym. W badaniach analizowano wpływ głębokości szlifowania ae i prędkości posuwu wzdłużnego przedmiotu vft na chropowatość po-wierzchni. Przedstawiono wartości parametrów chropowatości Ra, Rz i Rt możliwe do uzyskania dla zastosowanych warunków badań.

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 408 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Copyright (Mechanik 2017)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
Obróbka ścierna - badania i rozwój strony 241 - 248
Język:
polski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Deja M., Waszczur P., Wszelak K.: Wpływ parametrów szlifowania na chropowatość powierzchni stali 10562 w stanie zmiękczonym// Obróbka ścierna - badania i rozwój/ ed. Jan Burek Rzeszów : Politechnika Rzeszowska, 2017, s.241-248
Bibliografia: test
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 130 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi